LinkedIn: Professionele zusje van Facebook

on

LinkedInIn Nederland maken ruim vijf miljoen mensen gebruik van LinkedIn. Veel van hen weten helaas niet wat dit netwerk ons allemaal biedt. Veel mensen hebben een profiel, maar doen er niks mee. Daarom voor jou op een rijtje de 5 geheimen van LinkedIn. Na het lezen van dit artikel kijk je heel anders naar dit social netwerk.

 1. LinkedIn biedt vacatures aan van kleine, maar ook van grote bedrijven zoals bijvoorbeeld ABN Amro of Nespresso. De vacatures worden voor je gesorteerd op je interesses en werkervaring. Hoe meer informatie je over jezelf toevoegt aan je profiel, hoe makkelijk het voor LinkedIn wordt om voor jou interessante vacatures weer te geven. Dit is niet alleen makkelijk als je werkloos bent, maar het is ook handig als je eigenlijk twijfelt over je baan. Dus, niet meer eindeloos zoeken op vacaturesites of op Google, maar in één keer een gemakkelijk overzicht op LinkedIn.
 2. Ben je toe aan omscholing? LinkedIn heeft een overzicht van de beste universiteiten op verschillende carrière gebieden. Heb je bijvoorbeeld interesse in economie, maar heb je geen idee bij wat voor bedrijven je dan kan werken? Kies in het keuzemenu voor de studie economie en het land waar je wilt werken en LinkedIn geeft een overzicht van alle (bij LinkedIn bekendste) bedrijven.
 3. Maar het kan ook andersom. Stel, je wilt werken voor de Hogeschool van Amsterdam, maar je hebt geen idee wat voor opleiding je dan het beste kan volgen? Typ in ‘Hogeschool van Amsterdam’ bij ‘Waar wilt u werken?’ en LinkedIn geeft je binnen 2 seconden alle gerelateerde opleidingen, in volgorde van meest voorkomende opleiding. Handig!
  Linkedin2 deze
 4. Dat veel bedrijven gebruikmaken van Facebook om hun klanten tevreden te houden, dat weten we allemaal. Maar veel bedrijven maken ook gebruik van LinkedIn om in contact te komen met hun werknemers en andere ‘fans’. Waar Facebook vooral leuke weetjes en reclame voor het merk bevat, richten bedrijven zich op LinkedIn vooral op het werken bij zo’n bedrijf en wat het bedrijf doet voor zijn werknemers. Vergelijk je bijvoorbeeld de NS facebookpagina en de NS LinkedInpagina, dan zie je een duidelijk verschil. Zo plaatst dit bedrijf op haar Facebookpagina een bericht over weetjes die passen bij de Treinbattle. Op LinkedIn pakken ze het anders aan. Daar introduceren ze het programma en vragen zij om deelnemers, zonder onnodige weetjes. LinkedIn is op deze manier het professionele zusje van Facebook.
 5. Misschien niet zo geheim, maar wel heel nuttig: LinkedIn geeft je de mogelijkheid om jezelf in een mooi daglicht te zetten. Veel bedrijven Googelen hun nieuwe sollicitanten graag. Een mooi LinkedIn-profiel dat meteen het beste van jou laat zien, is dan natuurlijk perfect. Dus: Zet een professioneel kiekje op je profiel (een badpak-kiekje is een no go!), voeg je opleidingen en werkervaring toe en vergeet vooral je vaardigheden niet. LinkedIn is de virtuele versie van je CV, mits de toegevoegde informatie klopt.

Zo zie je maar: LinkedIn is veel uitgebreider dan je denkt en kan je veel meer bieden dan je van te voren zelf had gezien. Ga eens rondsnuffelen en kom zelf achter de geheimen van dit professionele netwerk.
Waarom heb jij LinkedIn aangemaakt? Laat het ons weten! We zijn erg nieuwsgierig naar jouw ervaringen!


IMG_9516Over de auteur:
Kelly Laffra studeert Media, Informatie & Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Ze volgt de specialisatie Digitale Mediastrategieën. Een baan als eindredacteur is haar toekomst.

Meer weten over Kelly? Lees haar voorstel artikel.
Meer artikelen lezen? Lees hier haar andere artikelen.

0 reacties Voeg uw reactie toe

 1. melaniexj schreef:

  Ik heb LinkedIn aangemaakt omdat ik zo een netwerk op wil bouwen en professioneel over wil komen. Je tips zijn erg handig!

  1. kellehh schreef:

   Hoi Melanie,

   Fijn om te horen dat je wat aan mijn tips hebt! Goed om te horen dat je LinkedIn hebt aangemaakt voor je netwerk! Goed bezig!

   Liefs,
   Kelly

 2. melaniexj schreef:

  Ik heb LinkedIn aangemaakt omdat ik zo een netwerk op wil bouwen en professioneel over wil komen. Je tips zijn erg handig!

  1. kellehh schreef:

   Hoi Melanie,

   Fijn om te horen dat je wat aan mijn tips hebt! Goed om te horen dat je LinkedIn hebt aangemaakt voor je netwerk! Goed bezig!

   Liefs,
   Kelly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *