Meer volgers op Instagram? Die krijg je zo!

on

stock-photo-41810462-instagram-application-on-apple-iphone-5s

Instagram; de booming business onder de sociale media. Wat begon als een simpele app om de kunstenaar uit te hangen door filters over foto’s te gooien is uitgegroeid tot dé applicatie voor het delen van foto’s en video’s. Iedereen wil graag veel volgers en likes op hun foto’s, maar hoe val je op tussen de andere 400 miljoen gebruikers als je alle trucjes van hashtags, bijschriften en geotags al geprobeerd hebt? Op deze vraag geef ik antwoord met vijf bruikbare tips.

Vul je biografie in
Het is leuk om je biografie te vullen met enkel steekwoorden, maar je kunt je biografie veel beter inzetten. Je bio is een uitstekende plek om door te linken naar je Facebook account of naar je persoonlijke website. Zorg er hiernaast ook voor dat je in je bio ook neerzet waar je over post.

Post frequentie
Je hoeft niet iedere dag een foto te plaatsen, maar plaats alleen foto’s die echt leuk zijn en niet omdat je al een paar dagen niets hebt gedeeld. Twintig selfies achter elkaar gaat je volgers irriteren en je niet aan nieuwe volgers helpen, dus wissel verschillende soorten foto’s af.

Interactie met volgers
Communiceren met je eigen volgers is erg belangrijk als je wilt dat ze je blijven volgen. Reageer daarom op de opmerkingen van je volgers, zodat ze weten dat hun reactie is gelezen en wordt gewaardeerd. Om reacties van volgers uit te lokken, werkt het om ze een vraag te stellen. Door dit onder je foto te doen lok je je volgers uit om een reactie achter te laten.

Koppelen aan andere social media
Wanneer je op Instagram een foto gaat uploaden, is het handig om de foto gelijk te delen via Facebook, Twitter, Tumblr en/of Flickr. Op deze manier zien meer mensen je foto en gaan de vrienden van je social media accounts je wellicht ook volgen op Instagram.

Posten op het juiste tijdstip
Het beste tijdstip om foto’s te plaaten is wanneer het (bij je volgers) ochtend is en na het eind van een normale werkdag. Het heeft geen zin om je foto’s ’s nachts te plaatsen, want ze blijven maar ongeveer vier uur in iemands nieuwsoverzicht staan. Wanneer je volgers wakker zijn, is het dan hoogstwaarschijnlijk uit hun overzicht verdwenen.

Hoeveel volgers hebben jou de tips opgeleverd? Laat het weten door een reactie te plaatsen!

Vond je dit artikel leuk en wil je meer van mij lezen? Dat kan hier!

Wil je meer over mij weten? Bekijk dan mijn Facebook, InstagramTwitter of LinkedIn!

Bron, bron, bron, bron

0 reacties Voeg uw reactie toe

  1. shileenligtelijn schreef:

   Hoi Angela! Leuk dat je hem hebt herblogd! Groetjes Shileen

   1. vanloonangela schreef:

    graag gedaan hoor Groetjes Angela

  1. shileenligtelijn schreef:

   Hoi Angela! Leuk dat je hem hebt herblogd! Groetjes Shileen

   1. vanloonangela schreef:

    graag gedaan hoor Groetjes Angela

 1. sharonamarce schreef:

  Handige en bruikbare tips! Hebben deze tips je al volgers opgeleverd?

 2. sharonamarce schreef:

  Handige en bruikbare tips! Hebben deze tips je al volgers opgeleverd?

 3. Goed artikel! Is er ook nog een verschil in populariteit tussen foto’s met persoon erop en foto’s zonder persoon erop?

  1. shileenligtelijn schreef:

   Ik kan me voorstellen van wel! Ik zou hier even een goede bron voor moeten zoeken.

 4. Goed artikel! Is er ook nog een verschil in populariteit tussen foto’s met persoon erop en foto’s zonder persoon erop?

  1. shileenligtelijn schreef:

   Ik kan me voorstellen van wel! Ik zou hier even een goede bron voor moeten zoeken.

 5. sylviatr_n schreef:

  Leuk artikel! Zeker voor de mensen die social influencer willen worden.

 6. sylviatr_n schreef:

  Leuk artikel! Zeker voor de mensen die social influencer willen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *