IBC Conference – The Future of Media

Sinds 1967 is het International Broadcasting Conference een groot begrip in de wereld van de media industrie. Ook dit jaar was het zover: IBC Conference werd weer georganiseerd in de Amsterdam RAI. Vijf dagen lang, met ruim 300 sprekers was IBC een belangrijk event om informatie over de ontwikkelingen uit de digitale media vergaren.

“Her dream? To hit the one million”

Zaterdag stond Rising Stars op het programma. Hoe wordt je zelf een Rising Star? Nikki de Jager, van Nikki Tutorials, een internationaal YouTube fenomeen en zelfstandig ondernemer Sebastiaan van Veen gaven bezoekers tips en tricks. Samen vormden zij een indrukwekkend verhaal. De aandacht werd vooral gevestigd op Nikki, een meisje die toevallig heel goed was in make-up. Uit verveling filmde zij zichzelf terwijl zij haar make-up opdeed. Binnen een jaar had ze twee duizend views op YouTube.

De gouden tips

Zowel Nikki als Sebastiaan hebben beide op vrij jonge leeftijd al veel bereikt. Samen gaven zij goed tips weg. Nikki gaf de bezoekers vooral mee om je hart te volgen. Blijf dicht bij jezelf en doe waar je gepassioneerd in ben. Blijf ook hard werken, een goed lopend bedrijf is niet in één dag neergezet. Sebastiaan beaamde dit, hij gaf bezoekers vooral mee om niet bang te zijn om te falen. Hij heeft zijn baan opgegeven om zijn eigen bedrijf te starten. Hij geloofde in zijn eigen bedrijf en heeft er hard voor gewerkt om uiteindelijk de beste te zijn in zijn soort door heel Europa.

Leerzame lunch

Tijdens de lunch werden de bezoekers ruimschoots voorzien met broodjes, gebak, koffie en thee. Lekker natuurlijk, maar ook vooral om je eigen netwerk uit te breiden. Een gesprek was al gauw gemaakt. “En, wat vonden jullie ervan?” vroeg een derdejaars Multimedia Design-student. Zijn verhaal maakte minstens net zoveel indruk als die van Nikki en Sebastiaan. De student wilde een documentaire maken. Hiervoor vloog hij naar New York en filmde over de ambities van anderen. Een boodschap overbrengen om te doen wat je zelf het liefst doet, door middel van wat hij zelf ook het liefst doet: filmen en reizen. Weer een mooie tip in the pocket.

Brains of Youtube

Het programma werd vervolgd door twee professionals op het gebied van YouTube: Chris en Ben. Zij vertelden hoe content gezien werd op het internet en hoe hier geld mee verdiend kon worden. Tien cruciale punten die doorgevoerd kunnen worden naar alle social media kanalen, waar veel gebruikers niet aan denken. Wat bijvoorbeeld vaak vergeten wordt, is Google Analytics. Gebruik dit gratis hulpmiddel bij het plaatsen van content.

Geduld

Wat een duidelijke boodschap was van alle sprekers van deze dag, is dat er veel geduld nodig is. Nikki vertelde dat zij een lange weg heeft begaan om te komen waar ze nu staat. Van de zeven views op haar eerste filmpje, tot miljoenen op haar laatste. We spreken hier over bijna tien jaar aan hard werken en investering. Ook Chris en Ben gaven dit aan: “It really takes a lot of time. It is not build in one night.”


Geld verdienen door middel van Youtube? In mijn volgende artikel lees je alles over de 10 gouden tips van de twee Youtube-breinen Chris en Ben. Met een specialisatie digitale media en digitale media strategieën ben ik mij aan het specialiseren tot online media expert. De kennis die ik opdoe, deel ik met jou via MICwatching. Meer over mij te weten komen? Bezoek dan mijn MICwatching pagina.

 

Advertenties

4 reacties Voeg uw reactie toe

 1. lisamarianoya schreef:

  Leuk dat je naar IBC bent geweest. Youtube is steeds meer upcoming blijkt maar weer. Zou je er zelf ook iets mee willen doen in de toekomst?

  Like

  1. joycetukker schreef:

   Hi Lisa! Na mijn bezoek aan IBC besef ik hoe groot Youtube eigenlijk wel niet is. Als Youtube dan nog steeds zo groot is, zou ik daar zeker mee willen werken in de toekomst! Gebruik jij Youtube zelf al veel om content op te plaatsen?

   Like

 2. selinahehakaja schreef:

  Goed artikel! Fijne tips over het gebruik van youtube. Ik kon helaas niet bij het IBC zijn. Heeft het jou nog interessante contacten opgeleverd?

  Like

  1. joycetukker schreef:

   Thxx! Jammer dat je er niet bij kon zijn! Ik heb veel inspiratie op gedaan en contacten gelegd tijdens de lunch, maar helaas geen kaartjes uitgewisseld! Komt omdat ik nog niet precies weet welke richting ik op wil in de toekomst 🙂

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s