Zo krijgt jouw blog meer bezoekers

on

Het is tegenwoordig een eitje om een blog aan te maken. Bedenk een domeinnaam, typ een artikel,  klik op ‘publiceer’ en voilá! Maar wanneer je blog geen bezoekers trekt, is de lol er snel vanaf en doe je veel moeite voor (bijna) niets. Daarom hier tien tips om meer bezoekers te genereren op je blog, van iemand met een eigen blog. Al deze tips zijn namelijk ontstaan uit eigen ervaring.

Digitaal visitekaartje Evi Winnubst.Still001

  1. Steek tijd in je blog

Het bijhouden van een blog is niet te vergelijken met het versturen van een tweetje, maar dat lijkt me logisch. Voor het schrijven van een artikel moet je gaan zitten en de tijd nemen. Eigenlijk moet je bloggen inplannen tussen andere activiteiten op je dag. Ik blog vaak één uur per dag, zodat ik gefocust blijf, maar nog genoeg tijd heb voor andere taken.

  1. Creëer waarde

De bezoeker moet uiteraard waarde halen uit de inhoud van je blog. Dit kan van alles zijn, van informatie tot amusement. Een how to als deze verschaft de bezoeker bijvoorbeeld tips, maar voor de ander kunnen grappige animaties zorgen voor amusement. Hoe dan ook, zorg dat je iets interessants te vertellen hebt, anders haken bezoekers af. Wanneer je echt een stapje verder wilt gaan kun je zelfs voor iets tastbaars gaan en een winactie houden, zoals deze. Je kunt de bezoekers dan laten delen dat ze meedoen aan de winactie, waardoor anderen hier weer mee in contact komen.

  1. Blijf up-to-date

Niemand wil een blog volgen waarop maar eens in de maand een artikel verschijnt. Je gaat ervoor of je gaat er niet voor. Bezoekers willen regelmatig een update zien verschijnen en mogen bovendien je bestaan niet vergeten. Dat zou zonde zijn.

  1. Werk samen met mensen in jouw branche

In de wereld van social influencers op YouTube komt het geregeld voor: twee ‘Youtubers’ slaan de handen ineen en maken samen een video. Ze maken dan vaak twee video’s, zodat ze er één op het kanaal van de ene Youtuber kunnen plaatsen en één op het kanaal van de ander. Dit is tevens toepasbaar op social media, al is het maar een foto van de influencers samen. Als bezoeker kun je nieuwsgierig raken naar wie er op de foto staat en dan doorklikken naar zijn of haar social media-account. De volgers van persoon één komen dan in contact met het werk van persoon twee en andersom. Dit kan je bereik enorm vergroten.

  1. Vraag bezoekers naar hun mening

Het kan zijn dat een bezoeker je site na een paar seconden weer weg klikt, maar waarom is dit het geval? Kritische feedback is ook wel eens welkom, want je kunt je blog daardoor gaan verbeteren. Je zou na een paar weken of maanden actief te zijn een enquête kunnen plaatsen, waardoor bezoekers hun mening kunnen geven. Al is het enkel een korte poll, het kan al nuttig zijn feedback te ontvangen. Wanneer 80% van de geënquêteerden aangeeft een witte achtergrond op de blog te willen zien, zou het goed zijn hier op in te spelen. En naast de mate van feedback die je ontvangt, kan het voor bezoekers al een gevoel geven van betrokkenheid met je blog.

  1. Houd je Analytics in de gaten

In principe hoef je met het bijstellen van je blog niet te wachten op de mening van je bezoekers.Google Analytics of een soortgelijke tool zet voor jou alle gegevens van je bezoekers en hun internetgedrag op een rijtje. Ook hier kun jij je blog op gaan aanpassen.

  1. Hang tags aan je berichten

Je blog moet vindbaar zijn, anders zal niemand ‘m vinden. Metadata zijn hiervoor ontzettend belangrijk. Wat metadata precies inhouden vind je hier.

  1. Laat reacties achter bij anderen

Hoogstwaarschijnlijk vind je het ook interessant om blogs van anderen in dezelfde branche te lezen. Een reactie onder zo’n artikel achterlaten is dan een kleine moeite, maar kan een groot verschil maken. Ik merk regelmatig dat, wanneer ik een reactie krijg op een artikel, ik doorklik naar de blog van die bezoeker. Reageren geeft de blogger waardering, maar kan dus tevens een vorm zijn van zelfpromotie.

  1. Social media

Ook social media zijn perfect voor zelfpromotie. Bij likes en reacties wordt jouw boodschap of foto heel gemakkelijk verspreid en de kosten ervan zijn uitermate laag. Je zou bijvoorbeeld een sneak peek kunnen laten zien of een kijkje achter de schermen om de bezoeker nieuwsgierig te maken.

  1. Have fun! 

Als je geen plezier hebt in het schrijven van een blog, gaan bezoekers dit uiteindelijk merken. En je moet natuurlijk gaan bloggen omdat je er plezier in hebt!

 

Heb jij een gouden tip als het gaat om bloggen? Laat deze dan achter in de reacties.

Tips om geld te verdienen met je blog vind je hier.

Wil je meer weten over mij? Klik dan hier.

0 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *