3 redenen waarom Adobe© Illustrator wint!

on

In dit digitale tijdperk kun je haast niet meer om alle design tools heen. Veel websites bieden een gratis tool aan waarmee de gebruiker zijn website/flyer/visitekaartje of printje op zijn t-shirt kan ontwikkelen. Het lijkt mooi: gratis design voor iedereen! Helaas kampen deze programmatjes zoals www.canva.com ook met wat problemen: omdat deze tools gratis zijn, kun je er niet uitgebreid gebruik van maken. De programma’s werken te simpel. Wanneer je als designer aan de slag wil, kom je al snel bij de peperdure programma’s van Adobe. Een van de designprogramma’s van Adobe is het tekenprogramma Illustrator. In dit artikel word je uitgelegd waarom je een professioneel designprogramma moet gebruiken in plaats van gratis programma’s. This is Adobe© Illustrator.

1. Vectoren, vectoren en vectoren

Waarin Illustrator verschilt ten opzichte van andere programma’s, is het gebruik van vectoren in plaats van pixels. Vectoren zijn eigenlijk kleine setjes data die ervoor zorgen dat een bepaald object volledig kan worden uitvergroot zonder zijn scherpte te verliezen. Doordat programma’s als Photoshop gebruik maken van pixels, worden uitvergrote afbeeldingen vaak minder scherp. Dit komt omdat pixels gebruik maken van de trap-formule; wanneer men inzoomt in een klein deel van een cirkel binnen Photoshop zul je zien dat de rand blokkerig wordt. De pixels veranderen in bliokjes. Een vector zal daar geen last van hebben. Doordat vectoren met andere soorten data werken, zal een object nooit zijn scherpte verliezen!

2. De ongelooflijke hoeveelheid toolsmaxresdefault

Illustrator heeft in zijn laatste versies laten zien dat het programma vooruit loopt op het gebied van slimme tools. Tools als de Shapebuilder, die objecten transparant aan elkaar koppelt, zijn primeurs op het gebied van Design. Ook is het combineren van deze tools erg gemakkelijk geworden. Ook zijn overkoepelende tools van andere programma’s van Adobe gespecialiseerd voor Illustrator. De magic wand tool en de eyedropper tool zijn net zo bruikbaar als in Photoshop, maar werkt wel totaal anders. De slimme innovaties van Illustrator werken fantastisch.

3. Transparantie op een nieuw niveau

Transparantie wordt door ieder programma van Adobe gebruikt. Illustrator loopt wel voorop op het gebied van eenvoudigheid van de transparantie van verschillende objecten. Bij Photoshop kan het maken van een transparante foto nog wel eens een probleem zijn. Wanneer de achtergrond bijna samensmelt met het object kan het transparant maken van de achtergrond nog lastiger zijn dan je denkt. Bij Illustrator is dit een stuk makkelijker. In plaats van het gebruiken van een magic wand tool of een refine-edge tool kun je bij Illustrator kiezen om het object transparant op te slaan. Deze fantastische nieuwe uitvinding van Illustrator werkt wonderbaarlijk goed. Omdat Illustrator niet met pixels werkt, is het alleen maar makkelijker voor het programma om deze toepassing door te voeren. Het gebruik van transparante logo’s gemaakt door Illustrator wordt alleen maar mooier in de wereld van design. Thanks to Illustrator!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *