SEO tips van een webredacteur

Als je op een platform content publiceert, wil je natuurlijk dat mensen je content goed kunnen vinden. Om te zorgen dat dit gebeurd zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden als je content maakt. Maar welke zaken zijn dit nou precies? Om hier achter te komen praat ik met Wesseline Hartzema. Zij is webredacteur bij IDG en werkt voor de tijdschriften ComputerTotaal en iPad Magazine. Om te zorgen dat de content vindbaar is moet zij denken aan hoe goed de artikelen gevonden worden.SEO-wat-is-dat

Als eerste is het belangrijker om te zorgen dat er veel goede trefwoorden in je artikelen staan waar mensen zoeken. “De meest gebruikte zoektermen zijn aparte trefwoorden, daarom is het belangrijk dat er veel van deze termen in je artikelen staan.” Ze moeten natuurlijk niet te opvallend in je artikel staan maar het beste is als ze onopvallend in je content verwerkt zijn.

Verder zijn links ook een belangrijke factor is het proces van zoekmachineoptimalisatie. Dit kunnen zowel links in je artikel, als backlinks van andere websites zijn. “Links zorgen ervoor dat het internet verbonden is. Als je veel links van en naar je website hebt, krijg je een hogere Page ranking.” Voor backlinks is het dus handig als je een netwerk van websites hebt waar links naar jou website kunnen staan.

Ook social media kan bijdragen aan het verhogen van je Page ranking. “Social media is natuurlijk altijd belangrijk, maar wat veel mensen niet weten is dat dit ook kan zorgen voor een hogere Page ranking.” Met social media bouw je natuurlijk vaak al snel links op naar je website. Dit kan je al doen door in posts te linken naar je artikel. Verder kan het ook ervoor zorgen dat meer mensen je website bezoeken. Dit is ook iets waar zoekmachines naar kijken als je bij de resultaten wordt geplaatst.

Ten slotte is het ook belangrijk om je website op orde te hebben. “Zoekmachines kijken naar verschillende factoren op de website zelf. Dit zijn zaken als structuur, techniek en de inhoud op je website.” Hier kan je natuurlijk met het maken van de content geen rekening mee houden. Het is echter wel belangrijk om hieraan te denken als je een nieuwe website gaat maken. Zorg dat je lay-out duidelijk is en dat je menustructuur op orde is.

Deze vier dingen zijn dus belangrijk volgens Wesseline om te zorgen dat je content vindbaar is. Als nog een laatste tip wil ze meegeven: “Zorg ervoor dat de koppen van je artikelen goed zijn.” Deze koppen zien de mensen als jouw artikel bovenaan komt te staan. Als je kop dan goed is, zullen mensen er eerder op klikken. Mocht dit allemaal toch niet werken is er altijd nog de mogelijkheid om te betalen voor zoekmachine advertenties.

Weet jij nog meer tips om beter vindbaar te worden? Laat het weten in de reacties!

Voor meer informatie over de auteur: Marcel Strijk

Advertenties

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s