IBC: de ontmoetingsplek voor mediaprofessionals

on

IMG_1112

International Broadcasting Conference (IBC) 2015 was dit jaar dé ontmoetingsplek voor, in het bijzonder, digitale media specialisten. Vier dagen lang werd er gepresenteerd over hoe je nieuwe strategieën zal kunnen toepassen, hoe je de valkuilen in het digitale tijdperk kunt herkennen en vermijden en hoe je de toekomstige technologische voortgang in kaart kunt brengen. Dit betekende voor mij: een dag om niet te missen! En als jij het dit jaar hebt gemist, zorg er dan op z’n minst voor dat je er volgend jaar wél bij bent.

Speciaal voor de jonge professionals en studenten onder ons is er elk jaar weer een apart, gratis, programma: de IBC Rising Stars. Het is helemaal geen probleem als je nog niet weet welke richting je op wilt, want je komt in een wereld vol met extra mogelijkheden terecht. Meer dan 55000 professionals uit ruim 170 verschillende landen stonden dit jaar op de lijst van IBC… En ik stond ertussen!

Het heeft mijn verwachtingen in meerdere opzichten overtroffen. Wat mij persoonlijk het meest is opgevallen is dat geen enkele presentator vol over zichzelf of zijn bedrijf sprak. Het gezamenlijke doel van dit evenement was duidelijk om elkaar tips te geven uit eigen ervaring, vooral te luisteren naar elkaar en onduidelijke kwesties te verhelpen. Ik verwachtte dat ik erg op mijn tenen zal moeten lopen maar het tegendeel is bewezen; de sfeer was heel relaxed.

Ik heb zelf twee presentaties kunnen bijwonen, de een nog interessanter dan de ander. Beide presentaties hadden betrekking op YouTube, maar met een totaal andere invalshoek. DiviMove, de eerste presentatie, ging over het herkennen van talenten op YouTube en deze vervolgens begeleiden tot succes. In de tweede presentatie waren er twee mannen, een van Google en een van Youtube, die voornamelijk vertelden over de ’10 fundamentals for content on YouTube’. Wat je nodig hebt om een video succesvol te maken. Beide presentaties waren erg toegankelijk. Ik had verwacht dat het niveau veel hoger zal liggen, maar ik ben erachter gekomen dat ik met mijn studie zeker op het juiste niveau handel en leer. De onderwerpen waren erg herkenbaar, maar gaven toch extra inzichten.

Voor jonge professionals, zoals jij en ik, is het heel belangrijk om zoveel mogelijk van dit soort onderwerpen met verschillende invalshoeken te onderzoeken. Hieruit vormt namelijk je eigen, hoogstwaarschijnlijk innoverende, strategie of concept. En voel je vooral niet onbelangrijk tijdens je bezoek. De professionals met iets meer ervaring hebben tegenwoordig de jonge professionals juist nodig voor een frisse blik! Iedereen is geïnteresseerd in iedereen.

Ben je er dit jaar wel bij geweest? Dan ben ik erg benieuwd naar je ervaring! Misschien kunnen we zelfs wat leuke kennis van de presentaties met elkaar uitwisselen?!

0 reacties Voeg uw reactie toe

 1. lisabrouwer schreef:

  Wat een interessante reportage Jill!

 2. lisabrouwer schreef:

  Wat een interessante reportage Jill!

 3. joycetukker schreef:

  Leuk geschreven Jill!! Ik ben dit jaar ook naar IBC geweest en toevallig ook naar de presentatie “10 fundamentals for content on YouTube”. Wat vond je daarvan? Heb jij zelf al wat met deze tips gedaan?

 4. joycetukker schreef:

  Leuk geschreven Jill!! Ik ben dit jaar ook naar IBC geweest en toevallig ook naar de presentatie “10 fundamentals for content on YouTube”. Wat vond je daarvan? Heb jij zelf al wat met deze tips gedaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *