Meet Blog Society!

on

Maak kennis met Blog Society, hét mediaplatform van de Telegraaf voor bloggend Nederland.  Hier kun je in één oogopslag verschillende blogs over diverse onderwerpen lezen. Ik sprak met Karin Groot, project manager bij Blog Society, onder andere over hoe zij interactie creëren met hun doelgroep en hoe je up-to-date blijft met de laatste trends. Karin werkte in eerste instantie als e-mailmarketeer bij Telegraaf Media Group op de afdeling Marketing en Analytics. Toevallig werkte daar ook het team van Blog Society. Van het een kwam het ander en nu houdt zij zich onder andere bezig met het binnenhalen van nieuwe projecten en het begeleiden hiervan voor Blog Society.

Naamloos

Screenshot van Blog Society

Blog Society
Geen zin om uren rond te dwalen op het internet op zoek naar hét artikel over de nieuwste technologische snufjes? Dan is Blog Society the place to be. Het platform biedt een community voor bloggers. Men kan de website gebruiken als étalage voor hun eigen blog. Wanneer lezers geïnteresseerd zijn in een bepaald onderwerp kunnen zij het verhaal verder lezen op het desbetreffende blog. Ideaal voor als je meer wil weten over bijvoorbeeld food of lifestyle.

Gebruik Pinterest!
Karin vertelt mij dat Pinterest en Instagram social media kanalen zijn waar je het moet hebben van beeld. Veel bloggers die zijn aangesloten bij Blog Society hebben de leukste gerechten of de mooiste foto’s van de nieuwste technologische speeltjes. Deze vind je terug op Instagram en Pinterest. Daar scoren niet alleen de bloggers maar ook Blog Society punten mee. Tevens zijn dit social media kanalen waar je veel verkeer voor je website uit kunt krijgen. Als ik naar mijzelf kijk, betrap ik me er vaak op dat ook ik alleen naar de plaatjes kijk op welk mediaplatform dan ook. Is het beeld interessant? Dan lees ik automatisch de kop die erbij hoort.

Trends
Als ik Karin vraag hoe zij up-to-date blijven met hun website, dan vertelt ze me dat daar in principe de bloggers zelf voor zorgen. “Blog Society laat continue de nieuwste blogs van alle bloggers zien en juist zij zijn heel up-to-date”. Tevens doet ze regelmatig concurrentie analyses waar ze naar andere blog communities kijkt. Volgens Karin is dit heel belangrijk. Hoe communiceren zij naar de doelgroep? Aan de hand hiervan kunnen wij de pagina of lay-out veranderen.

“Bloggers zijn heel up-to-date”

Interactie met doelgroep
Blog Society zorgt voor interactie met hun doelgroep door veel van hun artikelen uit te lichten op hun social media kanalen. Karin: ”Hiernaast organiseren we blogevents voor onze bloggers. Ook zijn we bezig met het opzetten van een blog waar blogtips op verschijnen. Blog Society moet een plaats worden waar bloggers (en wij) met elkaar kunnen communiceren en elkaar beter kunnen maken. En als we projecten voor hen hebben, hebben we dagelijks veel bel- en mailcontact”. Blog Society zorgt voor een hele informele sfeer, dit maakt de interactie met hun doelgroep ook makkelijker.

Wil jij ook jouw eigen blog beginnen? Neem dan een kijkje op Blog Society voor inspiratie! Benieuwd hoe jij het beste blog van Nederland krijgt? Lees dan snel mijn volgende artikel.


Micwatching    Meer over de auteur

Maartje Dekker (21) is mediastudente aan de Hogeschool van Amsterdam en houdt zich voornamelijk bezig met blogs en hoe je deze kunt inzetten voor jouw bedrijf. Wil je meer over Maartje weten of over haar andere artikelen? Neem dan hier een kijkje!

0 reacties Voeg uw reactie toe

 1. maaikevdbeek schreef:

  Leuk geschreven Maartje!

 2. maaikevdbeek schreef:

  Leuk geschreven Maartje!

 3. kellyaalberse schreef:

  Wat een interessant artikel! Wat grappig dat zij verwijst naar Pinterest en Instagram. Ik heb het in mijn artikel juist over Facebook en Twitter.

 4. kellyaalberse schreef:

  Wat een interessant artikel! Wat grappig dat zij verwijst naar Pinterest en Instagram. Ik heb het in mijn artikel juist over Facebook en Twitter.

 5. maartjedekker schreef:

  @kellyaalberse thanks voor de tip!

 6. maartjedekker schreef:

  @kellyaalberse thanks voor de tip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *