Over Esmeralda Carelse

on

Profielfoto Esmeralda CarelseHallo lezers! Mijn naam is Esmeralda Carelse (22) en ik woon in Amsterdam. Momenteel studeer ik Media, Informatie en Communicatie aan de HvA. Mijn specialisme is Digitale Mediastrategieën. Een gloednieuwe specialisatie en ook zeker een heel belangrijke.

Ik houd heel veel van reizen en wanneer het even kan dan ben ik weg. Dit kan een lang weekend zijn in Europa of langere reizen buiten Europa. Dit is allemaal prima te combineren met de studie. De meeste opdrachten vorig jaar waren individueel en dan maakt het niet uit waar je bent. Ideaal voor mensen die het leven van een digital nomad ambiëren. 

Nederland is een grote voorloper op het gebied van digitalisering. Zo ook met digitale media.
Dit merk ik tijdens het reizen. Ik ontmoet regelmatig mensen met een kleine startende onderneming/ZZP’ers. Vaak zijn deze mensen druk met het opstarten van hun bedrijf en hebben zij nog geen idee hoe belangrijk bijvoorbeeld een website van hun bedrijf wel niet is en wordt hier dus weinig aandacht aan besteed. Zonde, want bij deze studie leer je dat de (digitale) media van een bedrijf tegenwoordig ontzettend belangrijk is. Gelukkig voor deze mensen vind ik het heel leuk om hen te adviseren en gelukkig voor mij wordt het advies ook gewaardeerd. Zo ben ik van de zomer in Bali bezig geweest met het creëren van een digitale mediastrategie voor een hogeschool daar. Het aantal aanmeldingen was te laag, terwijl er genoeg en hele leuke opleidingen aangeboden werden. Wat bleek? De potentiële studenten kregen het gevoel dat de hogeschool hen te hoog gegrepen was nadat ze de website hadden bezocht en haakten hierdoor af. De uitstraling moest dus veranderen.

Na deze specialisatie Digitale Mediastrategieën wil ik een stage en minor doen in het buitenland. Deze ga ik volgend jaar na de zomer doen, dus ik heb nog even de tijd om uit te zoeken wat ik waar precies wil doen.

Voor meer info over mij: bezoek mijn LinkedIn pagina of volg mij op Instagram 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *