Sharmila de Groot

Afbeelding met persoon, vrouw, poseren, meisje

Automatisch gegenereerde beschrijving

Hoi, wat leuk dat jullie kijken naar mijn eerste blogpost. Mijn naam is Sharmila de Groot en ik ga voortaan schrijven over alles wat te maken heeft met visual branding en dan specifiek over designstrategie. In de afgelopen jaren heb ik als mediaprofessional veel ervaring opgedaan in dit vakgebied. Ik ben heel enthousiast om mijn kennis met jullie te delen. Dus ben je net je eigen onderneming gestart en kun je wat tips gebruiken? Dan is dit blog echt iets voor jou.

In dit blog neem ik jullie mee in de wereld van – je raadt het al – visual branding. Wat is visual branding nu precies? Visual branding omvat eigenlijk alles wat je nodig hebt om je bedrijf zichtbaar te maken. Denk hierbij aan socialmediaposts, video’s, je logo maar bijvoorbeeld ook je merk- en naamsbekendheid vallen hier onder. Mijn specialisme hierin ligt vooral op het gebied van designstrategie.

Design is een belangrijke factor bij het creëren van een merk. Consistentie in de kleuren, vormen en het design van je bedrijf zorgen voor een algehele eenheid in de uitstraling. Door het gebruik van een innovatief design kun je sneller je doelen behalen en/of bedrijfsprocessen verbeteren. In de praktijk heb ik vaak gemerkt dat zzp’ers  in het begin te weinig doen aan visual branding, terwijl ik heb gemerkt dat dit je een boost kan geven in het opstartproces.

Mijn allereerste tip aan jou als eigenaar van een startende onderneming is om aan het begin al na te denken over een goede designstrategie voor je bedrijf. Een goed logo of sprekende socialmediaposts kunnen al snel een wezenlijk verschil maken. Good luck!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *