Arnaud Zoutman

Als je denkt dat je na jaren werkervaring alles wel hebt gezien zult hebben zit je er flink naast, neem dat maar van mij aan. Gelukkig maar, want anders is je professionele carrière op een gegeven moment helemaal zo leuk niet meer.

Mijn naam is Arnaud Zoutman, en in mijn vijfentwintig jaar ervaring met sales, category management en (online) marketing zag ik regelmatig professionals die jarenlang inspiratieloos hetzelfde kunstje opvoerden. Die houding heeft nooit bij mij gepast en waarschijnlijk ook niet bij jou. Jij wilt toch ook steeds weer andere dingen doen, nieuwe vaardigheden leren en beter worden in wat je doet? En misschien zelfs af en toe het roer volledig omgooien.

Je kunt bijvoorbeeld na jaren werken weer gaan studeren, zoals ik. Of besluiten in een totaal andere branche te gaan werken. Of misschien een tijdje in het buitenland. Mogelijkheden genoeg, zolang je maar met een open blik en leergierige houding in de wereld staat. En zowel kritisch als eerlijk blijft, ook over jezelf.

The moment you stop learning is the moment you start dying

Albert Einstein

Natuurlijk, het voelt niet cool om toe te geven dat je het soms niet weet. Het is een onbesproken taboe om als professional te zeggen dat je niet alle antwoorden hebt. Dat er niet één, maar meerdere oplossingen mogelijk zijn. Dat jouw inzicht er maar één van vele is. Toch ben ik er van overtuigd dat jij het met zo’n houding veel verder gaat schoppen in je carrière dan met het ‘kijk mij eens’-mantra. Durf je vakgebied van een andere kant te bekijken en blijf je ontwikkelen.  

Zo heb ik vorig jaar ontdekt dat ik het leuk vind om te schrijven. Dat onvermoede talent wil ik graag gebruiken om je op MICwatching over verschillende onderwerpen frisse inzichten te geven. Ik houd niet van beperkingen dus verwacht veel diversiteit. Denk aan tips om met kunstmatige intelligentie productcontent te schrijven, inzichten hoe radiostations op jou luistergedrag inspelen (en wat je daar van kunt leren) of een verhelderend brede blik op User Experience. Verstand op 100 en blik op oneindig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *