Fabiën Redert

In augustus was het op social media chaos; de Amazone in Brazilië stond in brand. Dit heb je ongetwijfeld niet gemist aangezien veel van jouw social media contacten dit op Instagram, Snapchat of Facebook hebben gedeeld. Ik noem het maar contacten want zijn het nou echt allemaal vrienden van je? Na alle commotie op social media en internationale druk heeft de Braziliaanse president besloten in te grijpen. Dit is een perfect voorbeeld van hoe media invloed heeft op onze aarde en het milieu. Ik vind het leuk om te fantaseren over de innovatie van media en technologie en hoe dit vandaag de dag en in de toekomst invloed heeft op onze aarde en het milieu.

Mijn naam is Fabiën Redert, derdejaars student Media, Informatie en Communicatie. Ik ben geen social media influencer, maar ik betrap mezelf er wel op veel van mij tijd te verspillen aan Instagram. Ik schrik ook elke week weer van de rapportage van mijn telefoon gebruik. Na mijn middelbare school heb ik in drie jaar tijd de studie Mediamanagement afgerond. Het volgen van de opleiding Media, Informatie en Communicatie aan de HvA was voor mij dan ook een meer dan logisch, en tot vandaag de dag een goede keuze geweest. Ik heb afgelopen jaren honderden, misschien wel duizenden bladzijdes uit de meest dikke marketing- en mediaboeken moeten lezen. Allemaal leuk en aardig, maar wat blijkt, in de praktijk leer je het meest!

In mijn vorige studiejaar heb ik van mijn stage mijn parttimejob gemaakt bij een online marketingbureau in het o zo mooie Utrecht. Hier werk is als UX-designer en maak ik samen met mijn collega’s de mooiste responsive websites. Gedurende deze tijd heb ik een fascinatie ontwikkeld voor mobiele applicaties. Fascinatie klinkt misschien wat overdreven, waar het op neer komt is dat ik een lijstje heb bijgehouden met ideeën voor apps, een lijstje dat inmiddels best lang is. Deze ideeën bedenkt ik op van die momenten in de trein, onder de douche of heel dronken in de club. Ik vertel mezelf altijd om een idee uit te werken, maar ik begin er morgen wel aan. Met alle kennis die ik op doe tijdens mijn opleiding en in de praktijk hoop ik later aan media en technologie te werken die kunnen bijdragen aan onze aarde en het milieu. In mijn artikelen kan je verfrissende informatie verwachten die hopelijk je horizon verbreden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *