David de Vries

Stel je eens voor dat je in de auto stapt en die rijdt jou naar je bestemming zonder dat je wat hoeft te doen. Ondertussen bereid je je voor op je werk, praat je bij met je vrienden of familie of doe je gewoon even lekker een dutje. Uiteindelijk stap je uitgerust uit de auto en ben je klaar voor een vergadering of een verjaardag. Ik hoor je al denken: “Ja hoor David, droom maar lekker verder, dit gaat toch nooit gebeuren.” Dan zit je er toch naast want autonoom rijden is de volgende technologie voor auto’s die ons te wachten staat.

Mijn naam is David de Vries, ik ben 22 jaar en zit in mijn 3e jaar van de opleiding Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast mijn studie ben ik studentchauffeur en rijd ik in verschillende auto’s zoals BMW, Audi, Mercedes-Benz, Tesla en Porsche. Hierdoor ben ik bekend met de moderne technologieën van deze auto’s. Sinds ik de specialisatie digitale mediastrategieën volg merk ik dat er overeenkomsten zijn tussen de technologieën in de auto’s en in de digitale media.

Daarnaast ben ik een groot liefhebber van de koningsklasse van de autosport: Formule 1. Vanwege de snelheid, rokende banden, geur van de benzine? Dat ook, maar vooral van de technologische ontwikkelingen van deze autoklasse. Vrijwel elk jaar verschijnen er wel nieuwe technologische hoogtepunten waarvan de autosportwereld versteld staat. Het doel van de Formule 1 is om dit door te vertalen naar de gewone straatauto waardoor we in het gewone leven hier ook gebruik van kunnen maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *