Maud Verschoor

on

Hi, mijn naam is Maud Verschoor. Ik ben 19 jaar oud en studeer aan de Hogeschool van Amsterdam. Ik volg daar de opleiding Media Informatie & Communicatie. Ik ben inmiddels alweer begonnen aan mijn derde jaar en de specialisatie digitale mediastrategieën. De digitale media ontwikkeld zich razendsnel. Wij als millennials, die veel te maken hebben met digitale en sociale media zitten midden in die ontwikkelingen.

Veel van ons kunnen niet meer zonder social media en technische snufjes zoals Siri waarmee je je vrienden kunt bellen door middel van je eigen stem. Mijn blog berichten zullen gaan over deze technische snufjes, en dan specifiek gericht op robots. Je ziet ze steeds meer en steeds vaker. Wat begon als een robot in een stripboek, loopt uit tot een levensechte seksrobot. Ik vind het onderwerp robots erg interessant omdat het een erg grote impact op het dagelijks leven kan hebben. Ook ben ik erg fan van de sciencefiction serie Black Mirror, in deze serie zie je allerlei scenario’s in de toekomst waarbij technologie, social media en science een rol speelt. Daarnaast vind ik de film Her erg interessant. Deze film gaat over een man die verliefd wordt op een robot in zijn computer.

513SMv7R-0L__SY606_xxl

Wat als er straks geen banen meer overblijven omdat robots die hebben overgenomen? Hebben mensen straks alleen nog maar seks met robots i.p.v. met echte mensen? Zal de robot ‘Lynx Alexa’ in de toekomst alle huishoudelijke klusjes voor ons opknappen?

Dit en nog meer vragen en onderwerpen lijken mij erg interessant om te onderzoeken en over te schrijven op mijn blog. Verwacht dus berichten over een slimme koelkast, seksrobot Robin en een robot als chirurg.

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. VPRA Journaal schreef:

    Indien jullie (bloggers) geinteresseerd zijn in de bureauwereld en het vak, ga dan naar de site van de VPRA en schrijf je in voor de gratis wekelijkse digitale nieuwsbrief VPRA Journaal

  2. VPRA Journaal schreef:

    Indien jullie (bloggers) geinteresseerd zijn in de bureauwereld en het vak, ga dan naar de site van de VPRA en schrijf je in voor de gratis wekelijkse digitale nieuwsbrief VPRA Journaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *