Zo word je een succesvolle social influencer

on

collageSocial media-influencers hebben een grote achterban op verschillende social media kanalen. Ze bevinden zich voornamelijk op YouTube of publiceren content op hun eigen blog, waar ze veel volgers op hebben. Grote merken willen met hen een samenwerking aangaan om hun merkverhaal via deze influencers aan een groot bereik te vertellen. Toch zijn deze influencers ooit begonnen met niks, iedereen heeft dus kans om een social influencer te worden. In een aantal tips zal uitgelegd worden hoe je een social influencer kan worden.

Tip 1: Wees uniek
Wanneer je gaat bloggen of content op YouTube wil plaatsen, wees dan consistent in je keuze voor content. Kies een onderwerp of een categorie dat bij jou past, iets dat jij leuk vind om te doen. Als je niets af weet van beauty, dan is het niet slim om beauty-gerelateerde video’s of artikelen te maken. Op de kijker/lezer zal dit overkomen alsof je het niet leuk vind en er geen interesse in toont en hierdoor zul je ook weinig volgers krijgen. Kies dus iets waarvan jij denkt dat je veel vanaf weet en blijf voor het overgrote deel dan ook bij dit onderwerp. Een beetje afwisseling is natuurlijk leuk, maar houdt het wel zo dat jij in één zin zou kunnen omschrijven wat je doet.

Tip 2: Houd je vast aan een planning
Hanteer een planning om content te publiceren, wanneer je een handvol kijkers en/of volgers hebt, zullen zij paraat staan als jij een nieuwe video post om deze te bekijken. Neem bijvoorbeeld Enzo Knol, hij heeft op het moment 900.000 abonnees. Om een houvast voor zijn kijkers te creëren heeft hij zijn uploadschema als volgt beschreven: “Elke dag om 16:00 uur een vlog en om 19:00 een nieuwe gamevideo.” Trouwe kijkers zullen dan om 16:00 én om 19:00 uur klaar zitten om de nieuwste vlog en gamevideo van Enzo te bekijken.enzoknol

Tip 3: Laat je zien op andere social media kanalen
Veel Youtubers en bloggers zijn te vinden op andere social media kanalen. Zo zijn ze (ondanks de enorme daling aan gebruikers) te vinden op Twitter, hier interacteren ze het meest met het publiek. Daarnaast hebben de meeste YouTubers een speciaal Facebookaccount waar de volgers hen kunnen vinden. Als laatst zijn de meeste social influencers ook te vinden op Instagram en ook hier gaan ze een interactie aan met de volger. Als je bijvoorbeeld reacties krijgt op YouTube, reageer hier dan ook op. Dit zorgt voor een korte dialoog en verhoogt de interactie van de video.

Tip 4: Maak gebruik van keywords en tags
Als je gezien wil worden, moet je ervoor zorgen dat je ook makkelijk gevonden kunt worden. Dit kun je doen door keywords en tags te gebruiken die veel opgezocht worden via Google en YouTube. Echter, ga geen tag gebruiken als: “Justin Bieber”, als er vervolgens niks in je video of post over Justin Bieber gezegd wordt. Je zal hierdoor namelijk een negatieve beoordeling krijgen van de kijkers/lezers op de video of blogpost.

Tip 5: Ga een samenwerking aan met een andere Youtuber
Om bekender te worden op YouTube heb je soms de hulp van anderen nodig. Daarnaast is het niet alleen handig, maar ook leuk om andere mensen te leren kennen die in hetzelfde schuitje als jij zit. Kijk wel eerst naar het aantal volgers dat diegene heeft, ga met iemand in contact die ongeveer hetzelfde aantal volgers heeft. Door met elkaar te collaboreren laat je jouw kijkers kennis maken met de andere Youtuber en andersom. Je helpt elkaar dus en er komt leuke content uit voort.

Tip 6: Ga offline
Je netwerk uitbreiden om zo een social influencer te worden, zal niet alleen maar via online gebeuren. Het is slim om ook naar bijvoorbeeld bijeenkomsten, beurzen en conferenties te gaan om jezelf te laten zien. Je zult er misschien mensen tegenkomen met dezelfde interesses als jij, of mensen die geïnteresseerd zijn om een samenwerking met jou aan te gaan.

Tip 7: Meld je aan bij een netwerksocialinfluencers
Wanneer je een mooi aantal volgers of abonnees hebt, kun je proberen je aan te melden bij een bepaald netwerk. In Nederland zijn er twee grote netwerken waarbij veel Youtubers zijn aangesloten ‘Social Influencers’ en ‘Mediakraft’. Deze twee netwerken hebben een groot klantennetwerk, zij zullen jou bijvoorbeeld aan een merk koppelen en dan kun jij uiteindelijk brandend content leveren.

Als laatste tip wil ik je meegeven dat het belangrijk is om niet te snel op te geven. Social influencer word je niet zomaar, er zijn mensen die er jaren over hebben gedaan om te komen waar ze nu zijn. Wees geduldig en vooral, niet te vergeten, heb plezier in wat je doet. Dit zal uiteindelijk het allerbelangrijkst zijn, als jij geen plezier hebt in wat je doet, zal dit de kijker niet ontgaan en zal hij snel ongeïnteresseerd worden. Wees daarnaast gewoon jezelf en laat je niet van de kaart brengen door wat anderen te zeggen hebben.


Lijkt het jou wat om een social influencer te worden? Laat het mij weten in de reacties.

Meer over de schrijver weten? Klik dan hier.

0 reacties Voeg uw reactie toe

 1. juliadejonge schreef:

  Helder geformuleerde tips! Goed uitgelegd en een mooie en vooral belangrijke afsluiter. Ik denk dat ik maar meteen ga beginnen 😉

 2. juliadejonge schreef:

  Helder geformuleerde tips! Goed uitgelegd en een mooie en vooral belangrijke afsluiter. Ik denk dat ik maar meteen ga beginnen 😉

 3. juliadejonge schreef:

  Ben je zelf al aan de weg aan het timmeren?

 4. juliadejonge schreef:

  Ben je zelf al aan de weg aan het timmeren?

 5. mandy schreef:

  had ook graag begonnen met kledij daar ik 41 jaar ben nog lang niet afgeschreven dus hopelijk lukt het

 6. mandy schreef:

  had ook graag begonnen met kledij daar ik 41 jaar ben nog lang niet afgeschreven dus hopelijk lukt het

 7. hans7811hermans schreef:

  BAM..
  Dit is wat ik zoek…

  BadassMiracleWorker zou mijn beroepstitel zijn als het bestond.. Ik coach, pt, modelleer, verkoop de allerbeste, meest natuurlijke supplementen ever(nu alleen nog verkrijgbaar in de US), ben papa, liefhebbend vriendje en ik hou van het leven…. En van mijn baard 😉
  Ooit moesten mensen mij omschrijven in 1 woord, zij kozen Radiance…
  Ik ben energie… Ik heb een goeie kop… En mijn doel in het leven is om voor zoveel mogelijk mensen van waarde te zijn met mijn boodschap; Be Your OWN Hero!!!
  Jij bent verantwoordelijk voor het leven dat je leeft… Jij moet het doen!!!!
  Want hetgeen je niet doet is precies hetgeen er tussen jou en je doelen instaat…

  Be Your OWN Hero!!!

  Groet
  Hans Hermans

 8. hans7811hermans schreef:

  BAM..
  Dit is wat ik zoek…

  BadassMiracleWorker zou mijn beroepstitel zijn als het bestond.. Ik coach, pt, modelleer, verkoop de allerbeste, meest natuurlijke supplementen ever(nu alleen nog verkrijgbaar in de US), ben papa, liefhebbend vriendje en ik hou van het leven…. En van mijn baard 😉
  Ooit moesten mensen mij omschrijven in 1 woord, zij kozen Radiance…
  Ik ben energie… Ik heb een goeie kop… En mijn doel in het leven is om voor zoveel mogelijk mensen van waarde te zijn met mijn boodschap; Be Your OWN Hero!!!
  Jij bent verantwoordelijk voor het leven dat je leeft… Jij moet het doen!!!!
  Want hetgeen je niet doet is precies hetgeen er tussen jou en je doelen instaat…

  Be Your OWN Hero!!!

  Groet
  Hans Hermans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *